Villarroel Apartment
A complete gut renovation of a Barcelona apartment on Villarroel street, 2016. A special emphasis was placed on restoration of ceilings, beams, hydraulics floor tiles and original doors. A main bearing wall was removed and ceiling reinforced as to open the kitchen onto the living space. In order to salvage and utilize most of the hydraulic tiles parts of floors were excavated and placed in other parts of the flat creating a continuous floor pattern. Tiles in bedrooms, bathrooms and main hall. Natural oil finished oak floor in kitchen and living space. Bathroom walls in micro-cement finish. Vintage elements such as lamps, mirrors and hardware were brought in to complement. Eco paint throughout the flat.

Una reforma integral de un piso en Barcelona, calle Villarroel, 2016. Una especial enfasis en la restauracion de los techos, vigas, suelos hidraulicos y puertas originales. Una pared maestra se elimino y el techo reforzado con el fin de abrir la cocina hacia el comedor. Con el fin de rescatar y utilizar la mayor parte de los hidraulicos fueron excavadas y se recolocaron con el fin de crear un patron de suelo continuo. Azulejos en los dormitorios y banos. Roble natural rustico con aceites naturales en la cocina y sala de estar. Paredes de banos de micro-cemento. Integramos elementos vintage tal como lamparas, espejos y tiradores para complementar. Pintura ecologica utilisado en todo el piso.

Design by FABRIQUE
Construction by FABRIQUE
Photography Joao Novaes and Jessica Thomas