Avila loft
Complete gut renovation of a 70 square meter loft on Avila street in, Barcelona 2008. An ecological renovation where all aspects of the works were taken into consideration. Recycling and re purposing of materials, sustainable materials throughout such as a special cement floor made with: magnesium, wood dust, nut shells. Cork insulation. Copper electrical tubing. FSC Certified woods used for veneers and floors. Energy efficient lighting and appliances. Natural tatami room for sleeping area. Heated floors. Locally made furnishings. Ecological paints and natural oils for woods.

Reforma integral de un Loft de 70 metros cuadrados, en carrer Avila en el barrio de Poblenou de Barcelona 2008. Una antigua vivienda convertida en un loft. Una reforma ecologica donde se utilizo materiales reciclados y sostenibles. Por ejemplo el suelo esta hecho de un cemento a base de magnesio, polvo de madera y cascaras de nuez. El aislamiento es de corcho. Los tubos electricos de cobre. La madera es certificada FSC. Illuminacion y electrodomesticos de bajo consumo. Suelo radiante. Pinturas ecologicas y aceites naturales para madera.

 

Design by FABRIQUE
Construction by FABRIQUE